Για «μικροπρεπή κουτσομπολιά» έκανε λόγο σε τελετή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, ο επικεφαλής καρδινάλιος Angelo Sodano, αναφερόμενος στα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που είδαν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό και στα οποία εμπλέκεται ο Πάπας με κατηγορίες για συγκάλυψη. Παράλληλα, ο καρδινάλιος, χαρακτήρισε τον Πάπα Βενέδικτο ΧVI «βράχο» που κρατά ψηλά την εκκλησία.

Ads

«Άγιε Πατέρα, ο λαός του Θεού είναι μαζί σας», τόνισε αναφερόμενος στον Πάπα Βενέδικτο XVI και πρόσθεσε ότι «ο λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει μικροπρεπή κουτσομπολιά να επηρεάσουν την πίστη του».

Σημειώνεται ότι στο καθιερωμένο οικουμενικό μήνυμα της Ανάστασης, urbi et orbi, το οποίο απηύθυνε σε 65 γλώσσες, ο Πάπας Βενέδικτος ΧVI δεν έκανε καμία αναφορά στα σκάνδαλα και τόνισε ότι η ανθρωπότητα «έχει ανάγκη από μία πνευματική και ηθική αναβάπτιση» προκειμένου να «βγει από τη βαθύτατη κρίση». Επισήμανε ακόμη ότι το Πάσχα είναι μία ευκαιρία για «συγχώρεση» και «αλήθειες».

Ταυτόχρονα, ο Πάπας ζήτησε να πρυτανεύσει η «ειρήνη» στη Μέση Ανατολή, και ιδιαίτερα στους Αγίους Τόπους,ενώ ευχήθηκε να «τερματισθούν οι συγκρούσεις που συνεχίζουν να σωρεύουν καταστροφές και δεινά», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη ΛΔ του Κονγκό, στη Γουϊνέα και τη Νιγηρία.

Ads