Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατευμάτων στην Ουκρανία εξέφρασε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, σε εκδήλωση στη Βερόνα, στον απόηχο των σχετικών δηλώσεων Μακρόν.

Ads

«Πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να μπει στην Ουκρανία» και «ελπίζω να μην συμβεί», είπε ο Ταγιάνι, προσθέτοντας μάλιστα πως «το να μπούμε και να κάνουμε πόλεμο με τη Ρωσία σημαίνει ότι διακινδυνεύουμε έναν Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο», αποκλείοντας την αποστολή ιταλικών στρατευμάτων.

«Υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο και την ελευθερία της Ουκρανίας, αλλά δεν πάμε σε πόλεμο με τη Ρωσία, δίνουμε στο Κίεβο στρατιωτικά, οικονομικά, τεχνικά εργαλεία κάθε είδους, αλλά το να πάμε σε πόλεμο μου φαίνεται λάθος και όλοι οι Ιταλοί – και όλοι οι άνθρωποι της κοινής λογικής – δεν το θέλουν αυτό», πρόσθεσε ο Ιταλός ΥπΕξ.

Σημείωσε επίσης, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, πως «ο στρατός μας κάνει καλά αυτό που κάνει στην Ερυθρά Θάλασσα, προστατεύοντας τα πλοία μας, κάνει καλά στο Λίβανο, στην Αφρική και στο Ιράκ, είναι φορέας της ειρήνης και της ελευθερίας, δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία».

Ads