Ιρανικό επιβατικό αεροπλάνο συνετρίβη σήμερα, ενώ εκτελούσε εσωτερική πτήση από την Τεχεράνη στην πόλη Γιασούτζ. Νεκροί είναι οι 60 επιβάτες καθώς και το εξαμελές πλήρωμα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ads

«Επειτα από έρευνες στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος ενημερωθήκαμε ότι όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό έχασαν τη ζωή τους» δήλωσε ο Μοχαμάντ Ταμπαταμπάι στην κρατική τηλεόραση. 

Το αεροπλάνο, το οποίο ανήκει στην εταιρεία «Aseman Airlines», είχε εξαφανιστεί νωρίτερα  από τα ραντάρ. Συνετρίβη στην περιοχή Σαμιρόμ στην επαρχία του Ισφαχάν, σε απόσταση περίπου 480 χιλιομέτρων νότια της Τεχεράνης.

Το αεροσκάφος, ένα ATR 72, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του, περίπου στις 5 π.μ. τοπική ώρα.

Ads

Το αεροπλάνο ήταν γερασμένο, άνω των 20 ετών, όπως και η πλειοψηφία του ιρανικού εμπορικού αεροπορικού στόλου, λόγω, κυρίως, των οικονομικών κυρώσεων από την Δύση. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, οι καιρικές συνθήκες την στιγμή του δυστυχήματος, ήταν κακές.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Novosti, αυτόπτες μάρτυρες είδαν το αεροπλάνο να προσπαθεί να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην ευρύτερη περιοχή μιας φάρμας.