Ένας 28χρονος πυροβόλησε και σκότωσε δύο αστυνομικούς το Σάββατο το βράδυ, στην περιοχή Μπέντφορντ-Στίβενσαν του Μπρούκλιν, ενώ αυτοί βρίσκονταν μέσα στο περιπολικό τους. Στη συνέχεια ο δράστης αυτοκτόνησε.

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης της επίθεσης είναι ο Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ, ο οποίος «είχε αναρτήσει σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης απειλητικά μηνύματα κατά της αστυνομίας». Ωστόσο από τις αρχές εκτιμάται πως η δολοφονία των δύο αστυνομικών δεν συνδέεται με κάποια τρομοκρατική ενέργεια αλλά πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μια «εκδικητική πράξη».

Ο Μπρίνσλεϊ πλησίασε το περιπολικό από την πλευρά του συνοδηγού και άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών με ημιαυτόματο όπλο. Στη συνέχεια διέφυγε προς ένα κοντινό σταθμό του μετρό όπου αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Γουίλιαμ Μπράτον. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως νωρίτερα, την ίδια ημέρα, ο Μπρίσλεϊ είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά τη σύντροφό του στη Βαλτιμόρη στο Μέριλαντ.