Η αστυνομία της Ιαπωνίας μετά από διαπραγματεύσεις περίπου οκτώ ωρών συνέλαβε τον ένοπλο που είχε εισέβαλε σε ταχυδρομείο και κρατούσε ομήρους στο Γουαράμπι, βόρεια του Τόκιο, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση NHK.

Ads

Η ιαπωνική αστυνομία δήλωσε ότι ερευνά από κοινού την εισβολή του ενόπλου στο ταχυδρομείο με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν μία ώρα νωρίτερα και κατά τους οποίους τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι στην κοντινή πόλη Τόντα.

Εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει το κτίριο όπου στεγάζεται το ταχυδρομείο. Τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν αστυνομικούς που φορούσαν κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα να κάθονται πίσω από τις πόρτες ενός περιπολικού που ήταν σταθμευμένο έξω. Το βίντεο έδειξε επίσης τον ένοπλο που φορούσε καπέλο και κρατούσε όπλο, όταν εμφανίστηκε για λίγο στην είσοδο του ταχυδρομείου.

Νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 31/10, η νομαρχιακή αστυνομία της Σαϊτάμα δήλωσε ότι δύο άνδρες -ένας γιατρός γύρω στα 40 και ένας ασθενής γύρω στα 60- τραυματίστηκαν ελαφρά μετά από εκρήξεις που έμοιαζαν με πυροβολισμούς και ακούστηκαν έξω από ένα γενικό νοσοκομείο στην πόλη Τόντα.

Ads

Η αστυνομία ερευνά επίσης μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία κοντά στο νοσοκομείο της Τόντα περίπου την ώρα των πυροβολισμών και πιθανώς να συνδέεται με την εισβολή του ενόπλου στο ταχυδρομείο και την ομηρία εργαζομένων.

Οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους του ταχυδρομείου μπόρεσαν να φύγουν, με εξαίρεση δύο που κρατήθηκαν όμηροι. Ο ένας εθεάθη να φεύγει μετά από περίπου πέντε ώρες.

Η Ιαπωνία έχει αυστηρούς νόμους για τον έλεγχο των όπλων, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η ανησυχία για τα αυτοσχέδια όπλα, όπως αυτό που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε τον Ιούλιο του 2022.

*Με πληροφορίες από Associated Press