Ένοπλος κρατά ομήρους σε ταχυδρομείο στην Ιαπωνία στην πόλη Warabi.

Ads

Οι όμηροι που κρατούνται είναι τουλάχιστον 10 ταχυδρομικοί υπάλληλοι. Οι αρχές της πόλης δήλωσαν ότι στις 14.15 ένα άτομο έχει πιάσει ομήρους και έχει κρυφτεί σε ένα ταχυδρομείο στην περιοχή Chuo 5-chome της πόλης Warabi και προσθέτει ότι «ο δράστης έχει στην κατοχή του κάτι που φαίνεται να είναι όπλο».

«Προτρέπονται οι πολίτες που βρίσκονται κοντά στο σημείο να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και να απομακρυνθούν σύμφωνα με τις οδηγίες της αστυνομίας» αναφέρεται.

Σύμφωνα με τον Guardian, η εφημερίδα Yomiuri ανέφερε την Τρίτη ότι περίπου 10 ταχυδρομικοί υπάλληλοι ενδέχεται να βρίσκονται στο κτίριο. Ανέφερε ότι υπάρχουν εικασίες ότι ο άνδρας μπορεί να μετέφερε παραφίνη.

Ads

Οι εικόνες στην τηλεόραση έδειξαν τον άνδρα στο ταχυδρομείο, φορώντας ένα σκουφάκι του μπέιζμπολ και ένα λευκό πουκάμισο κάτω από ένα σκούρο παλτό, με κάτι που έμοιαζε με όπλο στερεωμένο σε ένα κορδόνι γύρω από το λαιμό του.

Η αστυνομία προέτρεψε 300 άτομα στην κοντινή περιοχή να απομακρυνθούν, ενώ περικύκλωσε το ταχυδρομείο.

Νωρίτερα, οι αστυνομικοί είχαν κληθεί να διερευνήσουν πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην κοντινή πόλη Τόντα, στα περίχωρα του Τόκιο.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά σε αυτό το περιστατικό, αλλά δεν είναι σαφές πώς τραυματίστηκαν. Επιπλέον, δεν έχει εξακριβωθεί εάν τα δύο περιστατικά σχετίζονται.