Εκρηκτική καταγράφεται η σχέση των Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον με τους Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα στο βιβλίο του δημοσιογράφου Έντουαρντ Κλάιν «Η Βεντέτα». Μάλιστα, στο βιβλίο ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ με τους Δημοκρατικούς φαίνεται ότι μισεί τον Ομπάμα «περισσότερο από κάθε άνθρωπο που έχω γνωρίσει στην ζωή μου, περισσότερο από κάθε άνθρωπο που έζησε στην Γη».

Ads

 
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο Μπιλ Κλίντον εξέφρασε το μένος του σε μια παρέα φίλων λέγοντας ότι ποτέ δεν θα συγχωρήσει τον Ομπάμα που άφησε να εννοηθεί το 2008 ότι είναι «ρατσιστής».
 
Οι σχέσεις είναι αμοιβαίες από ότι φαίνεται καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκει δικαιολογίες για να μην μιλήσει με τον Κλίντον, ενώ η Μισέλ σχολιάζει την Χίλαρι πίσω από την πλάτη της.
 
Το γκολφ
 
Το 2011 όμως ο Ομπάμα κατάλαβε ότι χρειαζόταν την υποστήριξη του πρώην Προέδρου για να επανεκλεγεί. Έτσι του τηλεφώνησε και τον κάλεσε σε μια παρτίδα γκόλφ. Κλείνοντας το τηλέφωνο είπε στην Χίλαρι ότι «δεν πρόκειται να το ευχαριστηθώ αυτό. Δυο Πρόεδροι με διαδέχθηκαν. Ο Μπους και ο Ομπάμα. Περισσότερες φορές με πήρε για συμβουλή ο Μπους παρά ο Ομπάμα. Δεν έχω καμία σχέση με τον Πρόεδρο. Καμία απολύτως». Πρόσθεσε, δε, ότι δεν αντέχει τον τρόπο με τον οποίο ο Ομπάμα του μιλάει.
 
Κατά την διάρκεια της παρτίδας του γκολφ, ο Κλίντον χτύπησε Ομπάμα για την οικονομική του πολιτική ενώ του αποκάλυψε ότι σχεδιάζουν με την Χίλαρι την κάθοδό της στις Προεδρικές εκλογές του 2016. Τότε, σύμφωνα με φίλο των Κλίντον, ο Ομπάμα είπε κάτι που άφησε άφωνο τον Μπιλ: «Ξέρεις και η Μισέλ έχει πολλά προσόντα για να κατέβει για την Προεδρεία». «Ο Μπιλ δεν ήξερε τι να πει. Ο Μπαράκ συνέκρινε την Μισέλ με την Χίλαρι; Μου είπε ότι αν δεν είχε πάει για να κλείσει συμφωνία με τον Πρόεδρο θα είχε φύγει αμέσως από το γήπεδο», είπε ο φίλος της οικογένειας.
 
Ο κλώνος
 
Το τελευταίο χρόνο ο Κλίντον έχει πειστεί πως ο Ομπάμα δεν θα στηρίξει την Χίλαρι Κλίντον το 2016. Καλεσμένοι στο σπίτι των Κλίντον άκουσαν το Μπιλ να λέει στην κόρη του, Τσέλσι, ότι ο Ομπάμα μπορεί να στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν. «Άκουσα από έναν στις επιτροπές ότι ψάχνει έναν υποψήφιο ίδιο με αυτόν. Κάποιον σχετικά άγνωστο. Έχει πειστεί ότι ήταν άψογος πρόεδρος και θέλει να κλωνοποιήσει τον εαυτό του. Πιστεύει ότι οι Αμερικανοί έχουν κουραστεί από τα γνωστά πρόσωπα. Πιστεύει ότι η μητέρα σου και εγώ είμαστε του προηγούμενου αιώνα. Θέλει έναν άλλο Μπαράκ Ομπάμα».