Μέσα τις επόμενες ημέρες, αναμένεται η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να επισκεφθεί την Κύπρο. Η έλευση της ευρωπαίας αξιωματούχου στη Μεγαλόνησο βρίσκεται στο πλαίσιο του σχεδίου που επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου, για τον σκληρά δοκιμαζόμενο από τα πολεμικά πυρά, πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.

Ads

Η ανακοίνωση του ταξιδιού της στην Κύπρο έγινε από εκπρόσωπό της. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην εν λόγω δήλωση, «Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στην διασφάλιση παροχής βοήθειας στους Παλαιστίνιους». Και συνέχισε ο ίδιος ως εξής για τη Γάζα: «Όλοι ελπίζουμε ότι το άνοιγμα (του διαδρόμου) θα πραγματοποιηθεί σύντομα».

Τηλεφωνική συνομιλία με Χριστοδουλίδη

Να σημειωθεί ότι υπήρξε, πριν από δύο ημέρες, στις 4/3, τηλεφωνική επικοινωνία  μεταξύ του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως η ίδια έκανε γνωστό στον λογαριασμό της στο X, πρώην Twitter.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, όπως δήλωσε στην ανάρτησή της η κυρία Φον ντερ Λάιεν, ήταν ο ανθρωπιστικός διάδρομος προς Γάζα και το μεταναστευτικό.

Ads