Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι 71 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ισραηλινό στρατό, την ώρα που η πείνα θερίζει τα παιδιά στον θύλακα.

Ads

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό χτύπημα σε αθλητικό κέντρο στην πόλη της Γάζας, ενώ αναφέρθηκαν τραυματισμοί από τον βομβαρδισμό του τζαμιού Saad bin Abi Waqqas στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia.

Ακόμη 17 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος στη συνοικία Shujaiya στην πόλη της Γάζας.

Σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση του θύλακα κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διέπραξε σφαγή.

Ads

«Καταδικάζουμε τα εγκλήματα που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και τη συνεχή στοχοποίηση των πολιτικών αστυνομικών δυνάμεων που παρέχουν ανθρωπιστικές υπηρεσίες στον παλαιστινιακό λαό μας», ανέφερε.

«Θεωρούμε την αμερικανική κυβέρνηση, τη διεθνή κοινότητα και την ισραηλινή κατοχή πλήρως υπεύθυνη για αυτά τα συνεχιζόμενα εγκλήματα».

Στο μεταξύ, η Caroline Gennez, υπουργός αναπτυξιακής συνεργασίας και αστικής πολιτικής του Βελγίου, λέει ότι πρέπει να διατηρηθεί η διεθνής πίεση στο Ισραήλ και ότι «πρέπει να σταματήσει τη λιμοκτονία αμάχων και παιδιών».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, το Διεθνές Δικαστήριο διέταξε το Ισραήλ να λάβει μέτρα «χωρίς καθυστέρηση» για να εξασφαλίσει την «απρόσκοπτη παροχή» βασικών υπηρεσιών και ανθρωπιστικής βοήθειας,  συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, νερού, καυσίμων και ιατρικών προμηθειών.

Μέχρι και την Πέμπτη, τουλάχιστον 27 παιδιά είχαν χάσει την ζωή τους από περιπλοκές εξαιτίας του υποσιτισμού, ενώ η πολλά παιδιά και βρέφη νοσηλεύονται με την ίδια αιτία.