Ο μοναδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Λωρίδας της Γάζας είναι πλέον εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης καυσίμων, αναφέρει η Παλαιστινιακή Αρχή Ενέργειας, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

Ads

Νωρίτερα, η Παλαιστίνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «Η Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζει μια επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή, με το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής να κλείνει εντελώς σε λίγες ώρες».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Αυτή η καταστροφική κατάσταση δημιουργεί μια ανθρωπιστική κρίση για όλους τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, η οποία επιδεινώνεται περαιτέρω από τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της κατοχής, την καταστροφή ολόκληρων κατοικημένων γειτονιών με εκατοντάδες τόνους εκρηκτικών και τους βομβαρδισμούς στα σπίτια των πολιτών πάνω από τα κεφάλια τους. Αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως το πιο βρώμικο έγκλημα συλλογικής τιμωρίας κατά ανυπεράσπιστων πολιτών στη σύγχρονη ιστορία».

Τέλος, σημείωσε ότι «[Η διεθνής κοινότητα] πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να σταματήσει αυτό το έγκλημα κατά της ανθρώπινης ζωής, αυτή την πολύμορφη μαζική δολοφονία και την ανάγκη να παρέχει στη Λωρίδα της Γάζας όλα τα ζωτικής σημασίας μέσα και να μην την εγκαταλείψει. Οι κάτοικοί του είναι όμηροι των δολοφονικών πρακτικών που χρησιμοποιεί η κατοχή».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (11/10), το Ισραήλ δήλωσε ότι θα επιβάλει «ολική πολιορκία» στον πολιορκημένο θύλακα, εμποδίζοντας την είσοδο τροφίμων, νερού και καυσίμων.