Στους 100 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων στη Γάζα, μόνο για τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δίνει στη δημοσιότητα το Aljazeera.

Ads

Δεκάδες είναι οι τραυματίες από τις ισραηλινές δυνάμεις που έχουν εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές σε όλη τη Γάζα. Στη Δυτική Όχθη συνεχίζονται οι επιθέσεις, με τέσσερις Παλαιστίνιους νεκρούς.

Η απελπιστική κατάσταση στην περιοχή οδήγησε 25 ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Γάζα να προχωρήσουν σε μια κοινή δήλωση με την οποία υποστηρίζουν ότι ο μόνος τρόπος να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες σε ανθρωπιστική βοήθεια είναι από ξηράς και θα πρέπει να διασφαλιστεί η είσοδος από τα σύνορα όπου είναι εφικτό.

Κοινή έκκληση

Ανάμεσα στους διεθνείς οργανισμούς και τις οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προσυπογράφουν την κοινή δήλωση, είναι η Διεθνής Αμνηστία, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, η Oxfam.

Ads

Ανέφεραν ότι ένα κονβόι με πέντε φορτηγά έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει περίπου 100 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ με την από αέρος ρίψη είναι πολύ πιο περιορισμένη η προσπάθεια για συνδρομή των ανθρώπων που παλεύουν όχι μόνο με τον πόλεμο, αλλά και την τρομακτική έλλειψη τροφής.

Οι οικογένειες λιμοκτονούν, η πείνα θερίζει και είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να φτάσουν τα τρόφιμα στους ανθρώπους που μαστίζονται από τον λιμό.

Τι γίνεται με την πείνα

Το World Food Programme του ΟΗΕ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter, ανέφερε ότι παρέδωσε αρκετά τρόφιμα για 25.000 ανθρώπους στην πόλη της Γάζας νωρίς την Τρίτη 12/3, το πρώτο κονβόι που κατάφερε να φτάσει στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας από τις 20 Φεβρουαρίου.

Όπως σημείωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι ανάγκη να γίνονται παραδόσεις καθημερινά στα απευθείας σημεία εισόδου της χώρας στο βορρά, καθώς ο πληθυσμός βρίσκεται στα πρόθυρα λιμού, από την πείνα.