Η FIFA και η UEFA έθεσαν εκτός όλους τους συλλόγους και τις εθνικές ομάδες της Ρωσίας για όλες τις διοργανώσεις. Η αναστολή θα ισχύει «μέχρι νεωτέρας».

Ads

«Οι αποφάσεις εγκρίθηκαν από το Προεδρείο του Συμβουλίου της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, αντίστοιχα», ανέφερε η FIFA σε ανακοίνωσή της.

«Το ποδόσφαιρο είναι πλήρως ενωμένο και σε πλήρη αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους που έχουν πληγεί στην Ουκρανία. Και οι δύο πρόεδροι ελπίζουν ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωθεί σημαντικά και γρήγορα, ώστε το ποδόσφαιρο να μπορέσει και πάλι να αποτελέσει φορέα ενότητας και ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την Σπαρτάκ Μόσχας, η οποία λάμβανε μέρος το Europa league, καθώς και της συμμετοχής της ομάδας γυναικών στο Euro, μιας και η Σουηδία, η Αγγλία και η Ελβετία δεν δέχονταν να παίξουν με τη ρωσική ομάδα.

Ads

Η Ρωσία επίσης θα έπαιζε με την Πολωνία στις 24 Μαρτίου για τα τα ημιτελικά των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση, θα αγωνιζόταν ως «Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας».