Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μιλώντας στο Κονγκρέσο της UEFA το πρωί της Τρίτης πήρε θέση για όσα συμβαίνουν στο δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη. «Είμαστε παντελώς κατά της δημιουργίας της Super League», είπε αρχικά.

Ads

Ο Ινφαντίνο τάχθηκε στο πλευρό της UEFA και τόνισε πως «στη FIFA το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε δυναμικά είναι να μην εγκρίνουμε την δημιουργία της Super League, που είναι ένα… πολύ κλειστό μαγαζί που σπάει τον οργανισμό».

Ο μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου ήταν ξεκάθαρος και προς τους «12» λέγοντας πως οι ομάδες που θα επιλέξουν να φύγουν θα υποστούν συνέπειες.

Διαβάστε επίσης: 

«Οι ομάδες οφείλουν να ζήσουν με τις συνέπειες όσων πράττουν. Είτε θα είναι μαζί μας, είτε στην απέξω Δεν υπάρχει μέση λύση. Αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Και μπορεί βραχυπρόθεσμα να υπάρξει οικονομικός αντίκτυπος, όμως θα πρέπει όλοι να το σκεφτούν πολύ σοβαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ads

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της FIFA υπήρξε αρκετά συγκρατημένη και χωρίς καμία αναφορά σε απαγόρευση συμμετοχής των διεθνών παικτών στις εθνικές τους ομάδες όπως είχε κάνει χθες ομόλογός του της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.