Για παράνομο εκβιασμό του Σόιμπλε στην Αθήνα και τρόικα-μαφία κάνει λόγο η αντιπρόεδρος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς, Die Linke., Ζάρα Βάγκενκνεχτ, με σχόλιο στο Twitter.

Ads

Το σχόλιο από τη γερμανική Αριστερά έρχεται την ίδια στιγμή που το ελληνικό όχι στην παράταση προκαλέι νέες σκληρές γερμανικές αντιδράσεις.

Ο εκπρόσωπος των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για θέματα οικονομίας, Χανς Μίχελμπαχ ζήτησε τη διακοπή παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ προς την Ελλάδα, λέγοντας πως «το ελληνικό “νιετ” πρέπει να έχει συνέπειες».

«Όχι» σε εκπτώσεις, λέει ο πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Κρίστιαν Λίντντερ, ο οποίος σε δήλωσή του στην «Rheinische Post» καθιστά τη γερμανική κυβέρνηση «συνυπεύθυνη» για την αντιπαράθεση σχετικά με το ελληνικό χρέος.

Ads

Τέλος, σκληρή στάση από την ευρωζώνη προς την Ελλάδα ζητά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συνεργατικών Τραπεζών Γερμανίας (BVR), Ούβε Φρέλιχ, ο οποίος τονίζει στην εφημερίδα «Die Welt» ότι, «όποιος χρειάζεται οικονομική βοήθεια, πρέπει και να επιτρέψει τον αυστηρό έλεγχο της χρήσης των κεφαλαίων» και προσθέτει ότι «τα περιθώρια για τους Ευρωπαίους εταίρους είναι περιορισμένα, διότι η ελληνική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στους ψηφοφόρους της τον ουρανό με τ’ άστρα».