Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν περίπου 6 ώρες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας στην Λευκορωσία.

Ads

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σύμβουλο του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, οι δύο αντιπροσωπείες θα αναχωρήσουν για τις πρωτεύουσές τους, προκειμένου να υπάρξουν διαβουλεύσεις και στη συνέχεια θα ακολουθήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, οι δύο πλευρές προσδιόρισαν μια σειρά από θέματα που έχουν προτεραιότητα, ενώ έχουν καθορίσει και μια λίστα με πιθανές λύσεις. Όπως μεταδίδει το Sputnik φαίνεται ότι στις συνομιλίες εντοπίστηκαν «σημεία επαφής με ορισμένες κοινές θέσεις». Τέλος, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας μετέδωσε ότι ο επόμενος γύρος των συνομιλιών θα διεξαχθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας.

«Ήταν δύσκολες οι διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, χωρίς τελεσίγραφα. Δυστυχώς, η ρωσική πλευρά είναι υπερβολικά προκατειλημμένη σχετικά με τις καταστροφικές διαδικασίες που έχει ξεκινήσει», έγραψε στο Twitter ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

Ads

Aπό την πλευρά του ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ανέφερε πως «εντοπίσαμε ζητήματα στα οποία μπορούμε να περιμένουμε συμφωνία». «Το πιο σημαντικό είναι ότι (εμείς) συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης και η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας. Υπάρχει μια τέτοια συμφωνία», σημείωσε. 

Όπως διευκρίνισε πριν από τις επόμενες συνομιλίες, κάθε αντιπροσωπεία θα συζητήσει τις διαπραγματευτικές θέσεις με την ηγεσία της χώρας της.