Η Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα της Τρίτης με την οποία χαρακτηρίζει την έφοδο του Ισραήλ στο πέρασμα της Ράφα «επικίνδυνη κλιμάκωση» που απειλεί τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων αμάχων στη Ράφα και τις εγκαταστάσεις που προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο.

Ads

Η οργάνωση προειδοποίησε επίσης ότι η επίθεση θα επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και θα εμποδίσει τη ροή της αναγκαίας βοήθειας έκτακτης ανάγκης.

Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα «υφίστανται έναν πόλεμο εξόντωσης και συστηματικής πείνας» τόνισε η Χαμάς,  κάνοντας λόγο για «ναζιστική κατοχή» από το Ισραήλ.

«Αυτό το έγκλημα – το οποίο έρχεται αμέσως μετά την ανακοίνωση του κινήματος Χαμάς για την έγκριση της πρότασης των διαμεσολαβητών – επιβεβαιώνει την πρόθεση του καθεστώτος κατοχής να διαταράξει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των κρατουμένων», προστίθεται στην ανακοίνωση, καλώντας τις ΗΠΑ και τη διεθνή κοινότητα να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ για να σταματήσει η κλιμάκωση.

Ads