Στη σύλληψη του αδερφού του πλέον καταζητούμενου μαφιόζου της Ιταλίας, καθώς και 18 ακόμη ατόμων προχώρησαν σήμερα οι ιταλικές αρχές, με την κατηγορία ότι βοηθούσαν τον αρχηγό της Κόζα Νόστρα Ματέο Μεσίνα Ντενάρο να διαφύγει της σύλληψης.

Ads

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Γκόλεμ 2», στην οποία πήραν μέρος περισσότεροι από 200 αστυνομικοί από το Παλέρμο και το Τραπάνι της Σικελίας, συνελήφθη ο Σαλβατόρε Μεσίνα Ντενάρο, αδερφός του αρχινονού.

Μαζί του συνελήφθησαν και 18 ακόμα άνθρωποι οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές, ήταν μέλη ενός κυκλώματος γύρω από τον «αρχηγό των αρχηγών» της Κόζα Νόστρα που κρύβεται από το 1993.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες επειδή οργάνωναν τη μυστική αλληλογραφία του νονού Ματέο Μεσίνα Ντενάρο «προκειμένου να τον βοηθήσουν να διαφύγει της σύλληψης», αναφέρει μία ανακοίνωση της αστυνομίας. Άλλες κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν περιλαμβάνουν σχέσεις με τη μαφία, παράνομη μεταφορά αγαθών και εκβιασμό.

Ads

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο αρχηγός της σικελικής μαφίας κρύβεται κοντά στο οικογενειακό του σπίτι στο Καστελβετράνο, κοντά στο Τραπάνι, και κινείται μεταξύ ασφαλών κρησφύγετων.