Ένα βίντεο Ουκρανού στο TikTok, που έπεσε στα χέρια των Ρώσων, φαίνεται ότι μπορεί  να πρόδωσε τις κινήσεις των συμπατριωτών του και οδήγησε στο βομβαρδισμό του εμπορικού κέντρου στο Κίεβο το βράδυ της Κυριακής.

Ads

Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνονται τα φορτηγά των Ουκρανών που μετέφεραν τα πυρομαχικά να μπαίνουν στο εμπορικό κέντρο στο Κίεβο.

«Δεν το έκανα επίτηδες, είδα τα τανκ και τα όπλα που έμπαιναν στο εμπορικό κέντρο, εντυπωσιάστηκα και το ανέβασα, τυχαίνει να μένω απέναντι», ανέφερε.

Ο χρήστης του TikTok δεν κατάλαβε τι είχε αποκαλύψει και αυτό το βίντεο περιήλθε στη κατοχή των Ρώσων που σχεδίαζαν εδώ και μέρες το χτύπημα στο εμπορικό κέντρο Retroville.

Ads

Μάλιστα, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες δημοσίευσαν το βίντεο που ομολογεί ο Ουκρανός.

Οι Ρώσοι χτύπησαν το εμπορικό με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Η Ρωσία ανέφερε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι χρησιμοποίησε υψηλής ακριβείας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει εμπορικό κέντρο στο Κίεβο, το οποίο – όπως και αποδείχθηκε – είχε μετατραπεί από τον ουκρανικό στρατό σε αποθήκη πυρομαχικών.

Το εμπορικό κέντρο στην ουκρανική πρωτεύουσα επλήγη αργά το βράδυ της Κυριακής, προκαλώντας τον θάνατο 8 ανθρώπων, καθώς και μεγάλες καταστροφές σε κτίρια και αυτοκίνητα σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.