Την καταδίκη και δέσμευσή του να αντιδράσει, εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης μετά το διπλωματικό επεισόδιο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ads

Είχε προηγηθεί η άρνηση του Έλληνα υπουργείου Εξωτερικών να αποβιβαστεί από το αεροπλάνο του που κατέφθασε στην Τρίπολη το πρωί της Πέμπτης. Ο Νίκος Δένδιας αρνήθηκε να συναντηθεί με την υπουργό εξωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης Ντμπέιμπα Ναϊλα Μανγκούς η οποία είχε υπογράψει την τουρκολιβυκή συμφωνία.

Απαντώντας το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «η υπουργός Εξωτερικών Νάιλα Αλ Μανγκούς περίμενε να τον υποδεχτεί. Το καταδικάζουμε και θα αντιδράσουμε», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τρίπολης.

«Το υπουργείο Εξωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας εκφράζει την έκπληξή του για την άρνηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια να αποβιβαστεί από το αεροσκάφος του φτάνοντας στο αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης χωρίς μάλιστα να δώσει εξηγήσεις», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Ads