Στη σύλληψη του πρώην πυγμάχου και youtuber Άντριου Τέιτ προχώρησαν οι αρχές της Ρουμανίας, βάσει βρετανικού εντάλματος σύλληψης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του, με το Εφετείο Βουκουρεστίου να αναμένεται να αποφασίσει για την έκδοσή του ή όχι στη Βρετανία.

Ads

Ο Τέιτ και ο αδελφός του Τρίσταν συνελήφθησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας κατηγορούμενοι για σεξουαλικές επιθέσεις που αφορούν την περίοδο 2012-15, τις οποίες οι ίδιοι «διαψεύδουν κατηγορηματικά». Το ένταλμα εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο του Ουεστμίνστερ.

«Οι αδελφοί Άντριου και Τρίσταν Τέιτ συνελήφθησαν δια της βίας και κρατήθηκαν για 24 ώρες, τους επιδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Ανάμεσα στις κατηγορίες, που αφορούν την περίοδο 2012-2015, περιλαμβάνεται και σεξουαλική επίθεση» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Άντριου Τέιτ.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του Τέιτ, του αδερφού του και δύο Ρουμάνων ασκήθηκε τον Ιούνιο δίωξη στη Ρουμανία για διακίνηση ανθρώπων, βιασμό και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο την σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών.

Ads

Έκτοτε την υπόθεση έχει αναλάβει το Πρωτοδικείο του Βουκουρεστίου που πρέπει να αποφασίσει αν μπορεί να ξεκινήσει η δίκη, με την απόφαση να εκκρεμεί λόγω του φόρτου εργασίας των ρουμανικών δικαστηρίων.

Το Δικαστήριο του Βουκουρεστίου πρέπει επίσης να αποφασίσει την Παρασκευή αν θα επικυρώσει την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Τέιτ που επέβαλαν Ρουμάνοι εισαγγελείς στις αρχές του 2023.