Η νέα διοίκηση οφείλει «να κινηθεί άμεσα και να προβεί σε ριζικές αλλαγές», εάν θέλει να βγει από την κρίση που περιήλθε μετά τις πρόσφατες αυτοκτονίες των υπαλλήλων, διαπιστώνει έκθεση που δημοσιοποίησε η ίδια η France Télécom.

Ads

Σύμφωνα με άλλη έκθεση, συμβουλευτικής εταιρίας, η ομάδα του Stéphane Richard, που διαδέχτηκε από την πρώτη Μαρτίου το Didier Lombard στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή, έχει προθεσμία «μερικών εβδομάδων» για να εφαρμόσει ένα νέο στιλ διοίκησης και να βγάλει την εταιρία από την κρίση.

Οι μελέτες επιχειρούν να καταδείξουν ότι η εταιρία οφείλει να εξαλείψει τακτικές που έχουν ψυχοκοινωνικές συνέπειες στους εργαζομένους και να δημιουργήσει ένα εσωτερικό δίκτυο μεσολαβητών για ένα πιο προσιτό πρόσωπο στο προσωπικό.

Ύστερα από τις 43 αυτοκτονίες υπαλλήλων της, από τον Ιανουάριο του 2008, συμπεριλαμβανομένων 8 αυτό το έτος, η France Télécom φέρεται να έχει σταματήσει πρακτικές -που χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα «αποδιοργανωτικές»- όπως οι απολύσεις.

Ads

Σύμφωνα με τον Jean-Bernard Orsoni, στέλεχος της France Télécom, η διοίκηση προγραμματίζει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των σωματείων για να ακούσει τα παράπονα και τις προτάσεις τους. «Αλλά δεν έχουμε μια μαγική ράβδο που θα την κουνήσουμε και θα λύσουμε αμέσως όλα τα προβλήματα», πρόσθεσε.

Πηγή: The New York Times