«Το εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε ένα ισχυρό χαστούκι απέναντι στα σκάνδαλα και στη διαφθορά», ήταν το μήνυμα του ηγέτη των Podemos Παμπλο Ιγκλέσιας, μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στις εκλογές της Ισπανίας. «Μετά από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα θα έχουμε μια διαφορετική κατάσταση σε όλη την επικράτεια», σημείωσε επίσης.

Ads

Ο επικεφαλής του κόμματος που ξεκίνησε από τις πλατείες των Αγανακτισμένων δήλωσε πολύ περήφανος για την ψήφο των Ισπανών πολιτών. «Παλέψαμε για τα δικαιώματα του ισπανικού λαού, καθώς και να σταματήσουν οι εξώσεις», είπε.

Ο Ιγκλέσιας τόνισε ότι στόχος των Podemos είναι η συνταγματική μεταρρύθμιση και η αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Επιπλέον δήλωσε ανοικτός σε συνεργασία με οποιαδήποτε πολιτική δύναμη αρκεί να συνεργαστεί στους παραπάνω στόχους.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=qndOxEav1F8]

Ads

«Είμαστε περήφανοι για τον εκλογικό αγώνα που δώσαμε», σήλωσε από την πλευρά του το Νο2 του κόμματος Ινίγο Ερεχόν. «Η Ισπανία έχει ήδη αλλάξει. Πρόκειται για μια μεγάλη πολιτική μετάβαση στην Ισπανία. Από αύριο η Ισπανία θα είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα», τόνισε.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=qNUrDdgGLlg]