Σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες από τους θεατές, οι περισσότεροι έφηβοι και παιδιά, που βρέθηκαν χτες το βράδυ στο Μάντσεστερ Αρένα, όπου ένας βομβιστής αυτοκτονίας έσπειρε το θάνατο αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 22 νεκρούς. Συγκλονίζουν οι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στον πανικό και δεν έχουν καταφέρει ακόμη να τα εντοπίσουν. 

Ads

«Την ώρα που φεύγαμε μια έκρηξη από βόμβα πιθανότατα, σημειώθηκε λίγα εκατοστά μπροστά από μένα. Ανθρώπινο δέρμα εκσφενδονίστηκε παντού, ακόμη και πάνω στα μαλλιά μου και την τσάντα μου», λέει ο Άμπι Μούλεν που ήταν στη συναυλία. 

«Δεν πιστεύεις ποτέ ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε σένα, αλλά αυτό αποδεικνύει ότι μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Αυτός ο ήχος, το αίμα και οι άνθρωποι που έτρεχαν γύρω από διαλυμένα σώματα, είναι κάτι που δε θα ξεχάσω ποτέ», πρόσθεσε. 

Η στιγμή της έκρηξης και ο πανικός που ακολούθησε: 

Διαβάστε επίσης:

Ο Γκάρι Γουόκερ ήταν με τη σύζυγό του στο φουαγιέ περιμένοντας να πάρει τις δύο του κόρες από τη συναυλία: «Περίμενα να βγουν τα παιδιά μου. Ακούσαμε το τελευταίο τραγούδι και αρκετοί άνθρωποι είχαν αρχίσει να βγαίνουν όταν ξαφνικά είδαμε ένα πελώριο φως και έπειτα ακούσαμε ένα μπαμ και είδαμε καπνό. Ένιωσα λίγο πόνο στο πόδι μου».

Ads

Η γυναίκα του τραυματίστηκε στο πόδι και την κοιλιά της και αναγκάστηκε να ξαπλώσει. Η κόρη του Αμπιγκέιλ, η οποία βρισκόταν ακόμη στο συναυλιακό χώρο με την αδερφή της Σοφί, κατά τη διάρκεια της έκρηξης, δήλωσε: «Έπρεπε να βεβαιωθώ για την αδερφή μου. Την τράβηξα κοντά μου. Όλοι έτρεχαν και έκλαιγαν. Ήταν τρομακτικό». 

«Η Αριάνα είπε ‘Αντίο, Μάντσεστερ’. Και τότε άναψαν τα φώτα και ακούσαμε δύο πολύ δυνατούς θορύβους και οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν και να φωνάζουν. Όταν ανεβήκαμε πάνω είδα αίμα παντού στο πάτωμα. Αίμα σε όλα τα πρόσωπα», λέει ένας άλλος άντρας που βρέθηκε με τα παιδιά του στη συναυλία.