Απελπισμένοι γονείς αναζητούν ακόμη τα παιδιά τους που χάθηκαν μέσα στον πανικό που ακολούθησε. Αναρτούν μηνύματα στα social media, τηλεφωνούν σε νοσοκομεία και στις αρχές προκαλώντας να βγάλουν άκρη. 

Ads

Χιλιάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το hashtag #ManchesterMissing δημοσιεύοντας φωτογραφίες ατόμων που παρακολούθησαν τη συναυλία, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τους εντοπίσουν μετά την επίθεση του βομβιστή αυτοκτονίας. 

Και το Facebook ενεργοποίησε τη λειτουργία ελέγχου ασφαλείας που επιτρέπει σε όσους βρέθηκαν κοντά στο στάδιο του Μάντσεστερ να επιβεβαιώσουν αν είναι ή όχι ασφαλείς.

Διαβάστε επίσης: Οι πρώτες μαρτυρίες από την επίθεση: «Υπήρχαν διαλυμένα σώματα και αίμα παντού»

Ads

Η Σαρλότ Κάμπελ δεν μπορεί να βρει την κόρη της. Έχει τηλεφωνήσει σε όλα τα νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία που έχουν μεταφερθεί παιδιά αλλά δεν την έχει εντοπίσει. 

«Η τελευταία επαφή που είχα μαζί της ήταν στις 20.30 χθες το βράδυ. Ήταν στη συναυλία και μου είπε πως περνούσε υπέροχα και με ευχαρίστησε που την άφησα να πάει. Ήταν με τον φίλο της τον Άνταμ, που είναι στο νοσοκομείο, αλλά η Ολίβια δεν έχει βρεθεί ακόμα». 

«Ο πατέρας της είναι στο Μάντσεστερ και την ψάχνει, οι φίλοι της την ψάχνουν, άνθρωποι που δεν γνωρίζω την ψάχνουν. Υπάρχουν άνθρωποι που μου στέλνουν μηνύματα λέγοντας: ‘Έχουμε τη φωτογραφία της και την ψάχνουμε. Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας, αν την δούμε’. Δεν έχω νέα της και το τηλέφωνό της είναι νεκρό». 

Δημοσίευσε μια φωτογραφία της κόρης της στο Facebook λέγοντας: «Παρακαλώ, μοιραστείτε τη φωτογραφία της κόρης μου που εξακολουθεί να αγνοείται». Το ίδιο έκαναν και άλλοι γονείς και φίλοι. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Indepedent, έχει παρατηρηθεί ότι δυστυχώς κάποιοι χρήστες σε facebook και twitter κάνουν κατάχρηση της αλπεπισίας ανθρώπων που ψάχνουν τους δικούς τους και ανεβάζουν ψεύτικες φωτογραφίες αγνοούμενων, προφανώς με στόχο τα like και τα retweets. 

Κινητοποίηση από τους κατοίκους του Μάντσεστερ 

Οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το στάδιο αμέσως μετά το χτύπημα κινητοποιήθηκαν προσφέροντας βοήθεια και στέγη σε όσους το είχαν ανάγκη με το #RoomForManchester.

Η Πόλα Ρόμπινσον έγραψε στα social media: «Πήραμε όσα παιδιά μπορούμε στο Holiday Inn. Θα τα κρατήσουμε ασφαλή και θα μείνουμε μαζί τους». Καλούσε τους χρήστες να κοινοποιήσουν το post της και τους γονείς να επικοινωνήσουν μαζί της.