«Ο ιός Έμπολα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της δημογραφικής έκρηξης και της μετανάστευσης», είπε ο επίτιμος πρόεδρος του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές της Κυριακής, Ζαν-Μαρι Λεπέν. «Ο κ. Έμπολα μπορεί να λύσει το πρόβλημα μέσα σε τρεις μήνες», συμπλήρωσε μιλώντας στην Μασσαλία. 

Ads

Ο 86χρονος ακροδεξιός σχολίασε ακόμη ότι «δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να διαφωνεί κανείς για ένα τέτοιο θέμα. Εγώ λέω ότι η Γαλλία πρέπει να προετοιμαστεί για να υποστεί αυτό το σοκ, το μεταναστευτικό ρεύμα, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού».

«Ο ιός Έμπολα προκαλεί μια φοβερή ασθένεια. Όπως οι πυρηνικοί πόλεμοι, είναι στη φύση του να μεταβάλει αυτή την δημογραφική εξέλιξη που από μόνη της είναι καταστροφική. Σε ορισμένες χώρες με υψηλή δημογραφική αύξηση, όπως στη Νιγηρία, δυστυχώς δεν θα υπάρχουν τρόφιμα για όλους. Εγώ απλώς κάνω μια παρατήρηση», συμπλήρωσε. 

Ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου, που παρέδωσε την αρχηγία του κόμματος στην κόρη του Μαρίν το 2010, έχει καταδικαστεί στο παρελθόν κατ’ επανάληψη απ’ όλον τον πολιτικό κόσμο για τις ακραίες δηλώσεις του: από τους θαλάμους αερίων που τους χαρακτήρισε «μια ασήμαντη λεπτομέρεια της ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» (1987), μέχρι την «ανισότητα των φυλών» (1996) και τη γερμανική κατοχή της Γαλλίας που, όπως υποστήριξε το 2005, «δεν ήταν ιδιαίτερα απάνθρωπη».

Ads

Σημειώνεται ότι οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι το ακροδεξιό κόμμα θα κερδίσει τις ευρωεκλογές στη Γαλλία.