Ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν τέσσερις πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, αμερικανικής κατασκευής, που εξαπολύθηκαν εναντίον της χερσονήσου της Κριμαίας από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ads

Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την έκταση και τον αντίκτυπο της επίθεσης στην Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Μόσχα το 2014. Το Κίεβο δεν έχει προβεί δημοσίως σε κάποιο σχόλιο.

Η Ρωσία, αναφέρει συχνά επιτυχίες, όπως τις χαρακτηρίζει η Μόσχα, της δικής της αντιαεροπορικής άμυνας σε ουκρανικές επιθέσεις με drones ή πυραύλους. Την περασμένη Τρίτη, η Ουκρανία επιτέθηκε στον ρωσικό στρατό στην Κριμαία με πυραύλους που προμηθεύτηκε πρόσφατα από τις ΗΠΑ. Ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πλήγματα σε τρεις στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία, με αρκετά θύματα.

Χάρκοβο: Συντρίμμια drones της Ρωσίας τραυμάτισαν τρεις ανθρώπους

Συντρίμμια καταρριφθέντων ρωσικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων κατέπεσαν σε πολιτικές υποδομές τις πρώτες πρωινές ώρες στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι και να εκδηλωθεί φωτιά σε κτίριο γραφείων, ανακοίνωσε ο στρατιωτικός περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ μέσω Telegram.

Ads

Σύμφωνα με τον κ. Σινεχούμποφ, 13χρονο παιδί και γυναίκα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, ενώ προσφέρθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες σε άλλη γυναίκα.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων θέτουν τη φωτιά υπό έλεγχο, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.