Ο ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, εισήλθε στη Σερβία στις 7 Οκτωβρίου και ζήτησε άσυλο όπως ανακοίνωσε σήμερα το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ads

«Ένας από τους υπόπτους για τρομοκρατία, ο Α.Α., που αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας, είχε καταγραφεί στις 7 Οκτωβρίου φέτος στο μεθοριακό πέρασμα του Πρέσεβο, όπου ζήτησε επισήμως άσυλο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. 

«Έλεγχοι επιβεβαίωσαν πως τα στοιχεία που τον αφορούν ταιριάζουν με αυτά του προσώπου που είχε ταυτοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου στην Ελλάδα. Η Ιντερπόλ δεν είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης του προσώπου αυτού» προστίθεται.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κροατικού Τύπου, ο κάτοχος του διαβατηρίου ταυτοποιήθηκε από τις κροατικές αρχές στις 8 Οκτωβρίου στη συνοριακή διάβαση στο Οπάτοβατς.

Ads

Το συριακό διαβατήριο βρέθηκε κοντά στη σορό ενός από τους βομβιστές αυτοκτονίας που διέπραξαν τις επιθέσεις στο Stade de France. Πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ αναφέρουν ότι το διαβατήριο αυτό είναι κατά πάσα πιθανότητα πλαστό καθώς δεν περιέχει τους σωστούς αριθμούς για να πρόκειται για νόμιμο διαβατήριο της Συρίας και η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί στο όνομα του κατόχου. Γάλλοι αστυνομικοί αναφέρουν επίσης ότι είναι πλαστό και εκδόθηκε στην Τουρκία. Πάντως πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν ότι το διαβατήριο δεν ήταν πλαστό.