Ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε και ένας άνδρας πήρε ομήρους σε ένα σούπερ μάρκετ σε δύο ξεχωριστά περιστατικά στην ίδια περιοχή της νοτιοδυτικής Γαλλίας σήμερα το πρωί.

Ads

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο αστυνομικός πυροβολήθηκε στην πόλη Καρκασσόν, ενώ ένας άνδρας άρχισε να πυροβολεί και να κρατά ομήρους σε ένα σούπερ μάρκετ στην πόλη Trebes. Είναι πιθανό ο δράστης να είναι ίδιος και στα δύο περιστατικά, αφού οι δύο πόλεις βρίσκονται σε μικρή απόσταση.

Υπάρχουν πληροφορίες για δύο θύματα.

Η αστυνομική ένωση UNSA ανέφερε στο Twitter πως βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση αφού νωρίτερα ένα άτομο πυροβόλησε εναντίον τεσσάρων αστυνομικών στην περιοχή της Καρκασόν τραυματίζοντας έναν από αυτούς.

Ads

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM ό άνδρας δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ανέφερε πως πρόκειται για μια «σοβαρή κατάσταση».

Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού ανέφερε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για ομηρία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ένα σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ, από έναν άνδρα που δηλώνει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο δήμαρχος της πόλης, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, δήλωσε ότι ο δράστης βρίσκεται μόνος με έναν αστυνομικό στο σουπερμάρκετ, όλοι οι άλλοι όμηροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ σπεύδει στην περιοχή.

Ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας έχει μεταβεί στο σημείο προκειμένου να προσπαθήσει να αποκτήσει απευθείας επικοινωνία με τον δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης είναι μαροκινής καταγωγής και ήταν γνωστός στις αρχές, ενώ διέθετε και φάκελο για τρομοκρατία. Τοπικά μέσα μεταδίδουν πως ο δράστης απαιτεί την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ είναι ο μοναδικός επιζών τρομοκράτης από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, από τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι. Είναι πηγή σημαντικότατων πληροφοριών για τις Αρχές, όμως επιμένει να διατηρεί την σιωπή του.