Έρευνα ανακοίνωσε ότι διεξάγει η Ομοσπονδία Wushu Kungfu της Ευρώπης, σχετικά με περιστατικό που συνέβη τον Δεκέμβριο του 2023, όταν ο Necmettin Erbakan Akyüz, Τούρκος αθλητής πολεμικών τεχνών με έξι πρωταθλήματα, ανέβηκε κρατώντας μια παλαιστινιακή σημαία κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής.

Ads

«Κατά τη διάρκεια των τελετών απονομής των βραβείων αναφέρθηκαν πολιτικές εκδηλώσεις, οι οποίες φέρεται να ξεκίνησαν από μεμονωμένα μέλη που συνδέονται με την TWF (Τουρκική Ομοσπονδία Wushu Kung Fu) (…) Τέτοιες ενέργειες δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες και τα πρότυπα μας εντός της κοινότητας WKFE», αναφέρεται σε ανακοίνωση της WKFE.

Πρόσθεσε ότι ξεκίνησε εσωτερική έρευνα έτσι ώστε να εξετάσει το περιστατικό, και να λάβει στη συνέχεια τα απαραίτητα «μέτρα».

Με αφορμή την έρευνα που ξεκίνησε για τις πράξεις του, ο Akyüz δήλωσε: «Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου και την αναστάτωση που προκάλεσα. Δεν το μετανιώνω και αν έχω την ευκαιρία, θα το ξανακάνω».

«Μπορείτε να με τιμωρήσετε, μπορείτε να μου αφαιρέσετε τα πρωταθλήματα. Δεν με νοιάζει. Το έκανα ρισκάροντας το τέλος της αθλητικής μου καριέρας», υποστήριξε ακόμη.