Νέα αυστηρότερα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν στη Θεσσαλονίκη μιας και τα κρούσματα του κορονοϊού παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση.

Ads

Ανάμεσα στα νέα αυτά μέτρα περιλαμβάνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 ή 9 η ώρα το βράδυ, αλλά και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού, όπως προανήγγειλε μιλώντας στον Σκάι ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση πως “δεν θα γλιτώσουμε από ένα καθολικό Lockdown”.

“Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

Κικίλιας: Θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την λήψη περαιτέρω μέτρων

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκε σε δηλώσεις  ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέπτεται την πόλη.

Ads

«Είχαμε μια δύσκολη σύσκεψη και θα στηρίξουμε όσο μπορούμε το σύστημα υγείας μας», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδυνεύουν την ζωή και την υγεία όλων και η επιδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στην Θεσσαλονίκη».

«Κάποιοι δεν άκουσαν παρά τα καμπανάκια και έτσι θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την λήψη περαιτέρω μέτρων», πρόσθεσε.