Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό άσκησε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, όσον αφορά το αδίκημα της μαστροπείας.

Ads

Οι εισαγγελικές αρχές ζητούν να επανεξεταστεί η απαλλαγή της γυναίκας σε δεύτερο βαθμό, με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αξιολογηθεί επαρκώς στοιχεία της δικογραφίας για την επίμαχη απόφαση. Έτσι, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει και πάλι η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό για μαστροπεία.

Υπενθυμίζεται πως την ελευθερία στην 38χρονη μητέρα χάρισαν οι τέσσερις ένορκοι, για τη σοβαρότερη κατηγορία που αντιμετώπιζε, της διακεκριμένης μαστροπείας της κόρης της. Η απόφαση ήταν 4-3. Αντίθετα, κρίθηκε ομόφωνα αθώα για παιδική πορνογραφία.

Η ίδια αποφυλακίστηκε την περασμένη εβδομάδα καθώς καταδικάστηκε μόνο για εκβίαση σε φυλάκιση 20 μηνών, ωστόσο είχε εκτίσει 18 μήνες στη φυλακή.

Ads

Να σημειωθεί πως η πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας όσο αφορά την μητέρα του παιδιού ήταν να καταδικαστεί τόσο για την μαστροπεία όσο και για την πορνογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια και 27 χρόνια από τα οποία εκτιτέα τα 20, το βασικό κατηγορούμενο, σε κάθειρξη 18 ετών τον αποκαλούμενο “Μιχάλη” οι οποίοι οδηγήθηκαν στη φυλακή ενώ σε ποινές από 13 μήνες έως 7 χρόνια τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο ή παιδική πορνογραφία, τους οποίους όμως άφησε ελεύθερους με αναστολή έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.