Αποφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης από την υπόθεση του Κολωνού, καθώς η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν 20 μήνες για το αδίκημα της εκβίασης, πλημμεληματικού χαρακτήρα, και είχε μείνει ήδη προφυλακισμένη ικανό διάστημα.

Ads

Στον επονομαζόμενο Μιχάλη επιβλήθηκε ποινή 12 ετών κάθειρξη για κάθε πράξη. Για τους υπόλοιπους 17 κατηγορούμενους η ποινή είναι από 13 μήνες έως 7 χρόνια κάθειρξη. Υπενθυμίζεται ότι ομόφωνα απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά για τον Ηλία Μίχο, αλλά και για τη μητέρα, με πλειοψηφία 6-1 από το δικαστήριο.

Επιπλέον, ομόφωνα απορρίφθηκε και η αναγνώριση ελαφρυντικών στον «Μιχάλη», ενώ στους υπόλοιπους 17 καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε «σύννομος βίος».

Επίσης, απόφαση με την οποία χορηγεί αναστολή στους 17 από τους 20 καταδικασθέντες για την υπόθεση του Κολωνού έλαβε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Ads

Στη φυλακή

Στη φυλακή παραμένει μόνο ο Ηλίας Μίχος και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης». Σε όσους δόθηκε αναστολή μέχρι την έφεση επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (κατά περίσταση απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα) και σε κάποιους χρηματικές εγγυήσεις.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι με τις συγχωνεύσεις των ποινών, ο 55χρονος έχει τελική ποινή ισόβια και κάθειρξη 27 ετών με εκτιτέα τα 20. Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» επιβλήθηκε με τη συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών.

Για την 37χρονη μητέρα της 12χρονης, που συμπλήρωνε σχεδόν 18 μήνες προσωρινής κράτησης, η Εισαγγελέας είχε τονίσει πως θεωρεί ότι η πράξη της εκβίασης είναι μεγάλης κοινωνικής απαξίας, ενώ και η παραμέληση που επέδειξε στο παιδί, είναι συνθήκες για τις οποίες δεν πρέπει να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό.