«Δεν υπήρχε κάποιος δόλος». Αυτό τονίζεται από την πλευρά του πατέρα Αντωνίου σχετικά με τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις και την κλήση του ιδίου, αλλά και της συζύγου του, να καταθέσουν ως ύποπτοι για κακουργηματικές κατηγορίες.
Κύκλοι του επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου» σχολίασαν στον ΣΚΑΪ ότι οι απαντήσεις για το οικονομικό σκέλος έχουν ήδη δοθεί σχετικά με την αγορά του ακινήτου στην Ήπειρο που έχει βρεθεί στο επίκεντρο των ερευνών της οικονομικής εισαγγελίας.
«Η αγορά έγινε ύστερα από πώληση μίας ημιτελούς οικίας στη Λούτσα το 2010 και η βελτιοποίηση έγινε από την “Κιβωτό”, μιας και το ζευγάρι θα παραχωρούσε το ακίνητο στην οργάνωση για τις ανάγκες των παιδιών στην Ήπειρο, όπου το χρησιδάνειο έγινε το 2017. Το συγκεκριμένο ακίνητο δεν κατοικήθηκε ποτέ από το ζεύγος, αλλά από την πρώτη στιγμή το χρησιμοποιεί η “Κιβωτός”, ακόμα και τώρα» σημειώνουν πηγές από το περιβάλλον του ιερωμένου.
Την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του καλούνται ως ύποπτοι για τέλεση τριών κακουργημάτων (για τα αδικήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος), σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών των δομών της οργάνωσης.
Σύμφωνα με την παραγγελία του εισαγγελικού λειτουργού προς την Οικονομική Αστυνομία, το ζευγάρι καλείται να δώσει ανωμοτί κατάθεση για τις κατηγορίες της απιστίας σε βάρος του Οργανισμού, υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το υπό έρευνα αδίκημα της απιστίας αφορά ποσό 190 χιλιάδων ευρώ που φαίνεται να δαπανήθηκε από το ζευγάρι για την αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή Ηπείρου, τις επισκευές που έγιναν σε αυτό και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης. Το ακίνητο φαίνεται να είχε αγοραστεί με μετρητά στην αντικειμενική του αξία.
Η υπεξαίρεση για την οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, αφορά ποσό δεκάδων χιλιάδων ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι που κατοικούσαν το ζευγάρι. Στο εν λόγω διαμέρισμα, που ανήκε στην Κιβωτό, αλλά και σε θυρίδες των δύο ελεγχόμενων, εντοπίστηκαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες, συνολικής αξίας 467 χιλιάδων ευρώ. Ο εισαγγελέας ελέγχει αν τα υπό έρευνα ποσά και ο τρόπος διάθεσής τους, οδηγούν και στη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.
Από την πλευρά του πατέρα Αντωνίου, ακόμη, σημειώνεται ότι «τα χρήματα που παραδόθηκαν εκείνη την ημέρα, δεν βρέθηκαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού, αλλά στη δομή της “Κιβωτού” και παραδόθηκαν από την ίδια την πρεσβυτέρα. Τα χρήματα ήταν καταγεγραμμένα στο λογιστήριο της Κιβωτού κανονικά. Όταν ήρθε η Οικονομική Αστυνομία, δεν είχε αναλάβει ακόμα η προσωρινή διοίκηση, για να παραδοθεί το ποσό σε αυτούς. Άλλωστε, υπήρχε προκαθορισμένο ραντεβού στην τράπεζα για να κατατεθούν μέσα στον λογαριασμό της οργάνωσης».
Τέλος, προστίθεται ότι «το κτήριο είναι αχανές (7.000 τετραγωνικά μέτρα). Ήταν ακατόρθωτο να βρεθούν εάν η ίδια δεν είχε πρόθεση να τα παραδώσει. Και για ποιον λόγο, άλλωστε, να μην συμβεί αυτό; Αφού ήδη ήταν περασμένα στα ταμεία της “Κιβωτού”, οπότε αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε κάποιος δόλος».
Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ που στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χρημαδοτούνται από το ... κράτος. Tο tvxs.gr στηρίζεται στους αναγνώστες του και αποτελεί μια από τις ελάχιστες ανεξάρτητες φωνές στη χώρα. Mε μια συνδρομή, από 2.9 €/μήνα,ενισχύετε την αυτονομία του tvxs.gr και των δημοσιογραφικών του ερευνών. Συγχρόνως αποκτάτε πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ και το περιεχόμενο του 24ores.gr.
Δες τα πακέτα συνδρομών >