Για την κατάσταση στην οποία έφτασε στο νοσοκομείο η 16χρονη μετά την αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο αλλά και για όσα ακολούθησαν μίλησε η Ελένη Μπάγια, παθολόγος στο «Γ. Γεννηματάς», η οποία ήταν μεταξύ των γιατρών που περιέθαλψαν την κοπέλα, τονίζοντας μάλιστα πως «μου είπε ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ».

Ads

«Όσοι είδαμε τα χτυπήματα, τις εκχυμώσεις και τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε, το κάταγμα στο ινιακό οστό, το υποσκληρίδιο αιμάτωμα και τις εγκεφαλικές θλάσεις, είπαμε για γκλομπιές. Καταλήξαμε στο ότι πιθανόν να είναι από χτύπημα από γκλομπ. Κάναμε 2 αξονικές και φάνηκε ότι έχει κάταγμα στο κρανίο και ενδοκράνια αιμορραγία», σημείωσε αρχικά μιλώντας στο Mega.

Διαβάστε επίσης: Νέο Ηράκλειο / Η ιατροδικαστική έκθεση για τα χτυπήματα στη 16χρονη

Η κ. Μπάγια δήλωσε επίσης ότι η 16χρονη έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και είναι καλύτερα, ωστόσο θα πρέπει να παρακολουθηθεί στο σπίτι. «Μου είπε ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ» τόνισε η ίδια.

Ads

«Συμπεριφέρονταν στην κοπέλα σαν να ήταν ο θύτης και όχι το θύμα» εξήγησε για τη συμπεριφορά των αστυνομικών στη 16χρονη όσο ήταν στο νοσοκομείο. «Ήρθαν και της πήραν το κινητό και είπαν ότι διενεργείται έρευνα» είπε.

«Ο ξυλοδαρμός είναι το επικρατέστερο σενάριο. Δεν ήρθε κανείς να μας πάρει κατάθεση» συνέχισε ακόμη για να επισημάνει πως «Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε την επόμενη μέρα μιλά για τραύματα που έγιναν μετά από σύλληψη από αμβλέα αντικείμενα και για την κρανιοεγκεφαλική κάκωση αναφέρει, σύμφωνα με αυτά που είδα από τον Τύπο, ότι μπορεί να προήλθε από βίαιη πτώση».

«Εμείς αυτό που είδαμε ήταν ένα κορίτσι που διαδήλωνε, συμμετείχε σε μια αντιφασιστική συναυλία και ξυλοκοπήθηκε. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ ανέφεραν πως δεν έφερε επάνω της οπλισμό, που θα μπορούσε να φέρει πλήγματα σε άλλους. Θέλουμε να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να μην υπάρξει συγκάλυψη» κατέληξε η ίδια.