Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εκχυμώσεις σε διάσπαρτα σημεία του σώματος, ακόμα και στο πρόσωπο, φέρει η 16χρονη η οποία, όπως καταγγέλλεται, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από άνδρες των ΟΠΚΕ στο Νέο Ηράκλειο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης και τις φωτογραφίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ads

Η έκθεση της ιατροδικαστή Χαράς Σπηλιοπούλου αναφέρεται σε αμβλύ όργανο που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το τραύμα στο κρανίο, αλλά και σε όργανο με πλατιά επιφάνεια το οποίο με τη σειρά του σχετίζεται με τις εκχυμώσεις που φέρει η 16χρονη στο πρόσωπο, στο δεξί χέρι και στους ώμους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και στις δύο περιπτώσεις η ιατροδικαστής εξηγεί ότι οι εν λόγω κακώσεις και εκχυμώσεις θα μπορούσαν να προκληθούν είτε από τα παραπάνω όργανα είτε από πτώση. Ωστόσο τα διάσπαρτα σημεία στα οποία η νεαρή κοπέλα έχει παρουσιάσει μώλωπες και τραύματα καθιστούν σχεδόν αδύνατο το σενάριο της πτώσης αφού -σύμφωνα με ιατρικές πηγές- για να δικαιολογηθούν θα έπρεπε το θύμα «να έχει μετατραπεί σε μπαλάκι του πινγκ πονγκ», όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Η ιατροδικαστής αναφέρεται ακόμη σε εκχυμώσεις που «μπορεί να έχουν προκληθεί μετά από σύλληψη με τα χέρια». Στο πόρισμα της κ. Σπηλιοπούλου αναφέρεται επίσης: «Από την πρώτη αξονική εγκεφάλου κατά την εισαγωγή στο νοσοκομείο διαπιστώθηκαν κάταγμα ινιακού ιστού, υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδής αιμορραγία και θλάσεις της εγκεφαλικής ουσίας ιδιαίτερα στον μετωπιαίο λοβό».

Ads

Στα συμπεράσματα της έκθεσης η ιατροδικαστής σημειώνει: «Το τραύμα στην ινιακή χώρα μπορεί να έχει προκληθεί είτε μετά από πλήξη με κάποιο αμβλύ όργανο είτε μετά από πτώση επί του εδάφους (με την οπίσθια επιφάνεια του σώματος). Οι εκχυμώσεις στα άνω άκρα (πλην αυτής στη ραχιαία επιφάνεια της δεξιάς άκρας χειρός) μπορεί να έχουν προκληθεί μετά από σύλληψη με τα χέρια. Η εκχύμωση του προσώπου, της ραχιαίας επιφάνειας της δεξιάς άκρας χειρός και οι εκχυμώσεις στους ώμους έχουν προκληθεί είτε μετά από πλήξη με κάποιο θλων όργανο είτε μετά από πρόσκρουση σε κάποια ανένδοτη επιφάνεια».

Επίσης, σημειώνεται πως οι τοξικολογικές εξετάσεις της νεαρής κοπέλας ήταν αρνητικές.