Υπό κλοιό πίεσης βρίσκεται το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs, προκειμένου να δοθεί εξιτήριο στη 16χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά στο Νέο Ηράκλειο το βράδυ του Σαββάτου (28/10), ενώ ακόμα διενεργούνται διαγνωστικές εξετάσεις για την κατάσταση της υγείας της.

Ads

To tvxs επικοινώνησε με τη μητέρα της 16χρονης, η οποία επιβεβαιώνει εμμέσως την τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

«Ακούμε συνεχώς πως κάποιοι πιέζουν να βγει πριν την ώρα της η κόρη μας και ταυτόχρονα έχουμε κλειστές γραμματείες και γιατρούς που αποφεύγουν να μας δουν και να μας μιλήσουν. Περιμένουν μήπως να υποδεχτούν αρχηγούς κομμάτων, υπουργούς και τομεάρχες και οι γονείς έρχονται σε δεύτερη μοίρα;» διερωτάται η μητέρα της 16χρονης

«Δεν θα υπογράψω να βγει η κόρη μου, αν δεν είμαι σίγουρη για την υγεία της. Η αμνησία παραμένει, οι πόνοι στο κεφάλι είναι τεράστιοι και δεν έχει σηκωθεί καν από το κρεβάτι. Όλα αυτά μπορεί να μου πει κάποιος γιατί συμβαίνουν; Κατηγορείται, έχει δεχτεί προσωπικές μηνύσεις από τους αστυνομικούς που λένε πως την βρήκανε απλά κάτω χωρίς αισθήσεις, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και ακόμα δεν έχει συνέλθει, και γίνεται όλο αυτό. Για ποιον λόγο; Εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμα παρά να κοιτάμε την υγεία της» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ads

Την ίδια ώρα, κάτοικος της περιοχής και ιδιοκτήτης καταστήματος -του πλησιέστερου στο συμβάν, με βιντεοληπτικό υλικό για τις επίμαχες ώρες που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ.- έχει κάνει λόγο για παρουσία Χρυσαυγιτών πέριξ του σημείου τραυματισμού της 16χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs, το βιντεοληπτικό υλικό είναι πιθανό να καταγράφει λεπτομερώς τα όσα οδήγησαν στον σοβαρότατο τραυματισμό της ανήλικης και -για την ώρα- δεν έχει αξιοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές, παρόλο που βρίσκεται στην κατοχή τους. Το γεγονός αυτό εγείρει ανησυχίες για το ενδεχόμενο συγκάλυψης των πραγματικών συνθηκών υπό τις οποίες η 16χρονη εισήχθη στο «Γ. Γεννηματάς» χωρίς τις αισθήσεις της.

Υπενθυμίζεται ότι –σύμφωνα με καταγγελίες- η 16χρονη έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από άνδρες των ΟΠΚΕ το βράδυ του Σαββάτου (28/10), κοντά στην αντιφασιστική συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Ηράκλειο.