Σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου Γεννηματά νοσηλεύεται η 16χρονη που τραυματίστηκε στο Νέο Ηράκλειο, ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN.

Ads

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κοπέλα παρουσιάζει βελτίωση, αλλά φέρει σημαντικό κάταγμα στη βάση του κρανίου, αιμάτωμα και θλάσεις, ενώ ενδέχεται να χρειαστεί χειρουργείο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ιατροδικαστής που την εξέτασε δεν διαπίστωσε χτυπήματα από κάποιο ρόπαλο, ωστόσο η επίσημη έκθεση δεν έχει συνταχθεί ακόμα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στο Σύνταγμα, ενώ την 16χρονη επισκέφθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η «Συνέλευση αλληλεγγύης για την Β» κάνει λόγο για μια ακόμα περίπτωση «αστυνομικής βαρβαρότητας», τονίζοντας πως άνδρες της ΟΠΚΕ επιτέθηκαν σε ομάδα αντιφασιστ(ρι)ών, με την αστυνομία στην ανακοίνωσή της να μην αναφέρει τίποτα για τον τρόπο με τον οποίο τραυματίστηκε η 16χρονη, ενώ υποστηρίζει πως η ομάδα των ΟΠΚΕ δέχθηκε επίθεση.

Ads

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), όπου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συναυλία στις 28/10 αστυνομικοί καταδίωξαν ομάδα νεαρών αντιφασιστών που προσερχόντουσαν στη πλατεία Ν. Ηρακλείου. Η ομάδα των νεαρών μετά την επίθεση που δέχτηκε από την ομάδα των αστυνομικών έτρεξε να φύγει και ήρθε σε επαφή με κόσμο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης», για να προσθέσει:

«Η Αστυνομία επιχειρεί να εμφανίσει το θύμα της επίθεσης ως «κουκουλοφόρο» προκειμένου να συγκαλύψει την βάρβαρη επίθεση που έστειλε την 17χρονη Β.Μ. στο νοσοκομείο Γεννηματά όπου και βρίσκεται σε κώμα. Μάλιστα, συνδικαλιστές αστυνομικοί διακινούν σενάριο ότι χτυπήθηκε από τους αντιφασίστες με πέτρα ενώ οι γιατροί του νοσοκομείου που την εξέτασαν εκτιμούν ότι δέχτηκε χτύπημα με ξύλο η γκλόμπ».

Στο μεταξύ, όπως κατήγγειλε ο  Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά αλλά και η ΚΕΕΡΦΑ, νωρίτερα την ίδια μέρα, ακροδεξιοί πέρασαν από το χώρο της συναυλίας και πέταξαν τρικάκια με τα οποία καλούσαν σε συγκέντρωση την 1η Νοέμβρη για τις δολοφονίες των χρυσαυγιτών Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη.