Με αγωγή, την οποία προσδιόρισε μάλιστα στις 100.000 ευρώ, απείλησε on air ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δημοσιογράφο που τόλμησε να του κάνει ερωτήσεις για τη Novartis, στηριζόμενος στα έγγραφα του FBI και του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Παράλληλα εκτόξευσε απειλές κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «η Τουλουπάκη πρέπει να μπει φυλακή». 

Ads

Τα επίμαχα έλαβαν χώρα στον τηλεοπτικό αέρα του ANT1, όταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηνικόλας απεύθυνε στον Άδωνι Γεωργιάδη την εξής ερώτηση: «Ολοκληρώνεται το ερχόμενο Φθινόπωρο η έρευνα του FBI για τη Novartis και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ολοκληρωθεί με παραδοχή της Novartis ότι χρημάτιζε πολιτικούς και γιατρούς στην Ελλάδα για να μανιπουλάρει τις τιμές των φαρμάκων. Πως γίνεται να γίνονται αυτά στην Αμερική και εδώ να μιλάμε ακόμα για σκευωρία; Από το 2015 υπήρχε η αναφορά για τον Παπασταύρου και ως όφειλε η Εισαγγελέας Διαφθοράς έπρεπε να τη στείλει στην Βουλή δεν έχει σταλεί από το 2015».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας, υποστήριξε ότι η Novartis του ζητάει «συγγνώμη». Όταν ο δημοσιογράφος του επισήμανε ότι προφανώς δεν θα τον ενέπλεκε η Νovartis αλλά το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, επικαλούμενο το σχετικό έγγραφο, ο υπουργός απείλησε με αγωγή τον δημοσιογράφο φωνάζοντας: «Να το πάρεις πίσω». Ο Δημήτρης Χατζηνικόλας από την πλευρά του απάντησε: «Όχι δεν το παίρνω γιατί υπάρχει το έγγραφο. Γιατί να το πάρω πίσω;».

«Κύριε Παπαδάκη θα του κάνω αγωγή. Θα ζητάω 100.000 και θα είστε μάρτυρες», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον δημοσιογράφο να απαντά: «Κάντε αγωγή στο FBI». Λίγο αργότερα διάβασε και το σχετικό έγγραφο από το κινητό του. 

Ads

Το σχετικό έγγραφο: 

Το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής:

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε πάντως να εκτοξεύει απειλές στρέφοντας αυτή τη φορά τα βέλη του προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Όταν του θύμισε ο Νίκος Παππάς ότι ο ίδιος είναι ελεγχόμενος και ο Ανδρέας Λοβέρδος διωκόμενος για το σκάνδαλο Novartis, ο υπουργός Ανάπτυξης άρχισε να φωνάζει ότι «η Τουλουπάκη πρέπει να μπει φυλακή γιατί παραβίασε το Σύνταγμα» για την δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου.

Το σχετικό απόσπασμα: