Ο γαλάζιος «αντάρτης» περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να παραιτηθεί ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να βρεθούν οι απαιτούμενοι180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Ads

«Το ζητούμενο είναι πώς θα μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι μέσα απ’ αυτή την κρίση και να μην οδηγηθούμε σε μία πολιτική κρίση, η οποία δυστυχώς, πολύ φοβάμαι, ότι θα μετεξελιχθεί σε οικονομική κρίση. Έχει την ευθύνη το πολιτικό σύστημα και βρει τον τρόπο να βρεθούν αυτοί οι 180 βουλευτές, οι οποίο θα πρέπει να ψηφίσουν έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κοινής αποδοχής», δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha.

«Για να γίνει αυτό ενδεχομένως να χρειάζεται να σχηματιστεί μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας μαζί με συμφωνημένη αλλαγή πολιτικής. Επικεφαλής θα είναι προφανώς ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Πρέπει να γίνει ό,τι μπορεί να γίνει προκειμένου να αποφευχθούν οι εκλογές», πρόσθεσε.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε και στην πορεία της ΝΔ. «Νομίζω ότι δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές του Κωνσταντίνου Καρμανλή. Βλέπω ότι σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει το δρόμο της και τον προσανατολισμό της, δεν βρίσκεται πια στην υπηρεσία της φιλελεύθερης ιδεολογίας, η αστική τάξη βάλλεται από παντού, υπέρμετρη φορολογία. Πράγματα που δεν συνάδουν με φιλελεύθερες πολιτικές. Αντιαναπτυξιακές πολιτικές που εφαρμόζονται καθημερινά. Δυστυχώς, αυτό προβληματίζει πάρα πολύ κόσμο, όχι μόνο εμένα», είπε.

Ads