Σημαντικές λεπτομέρειες για δύο βομβιστικές επιθέσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας και συγκεκριμένα για μία στις 8 Μαρτίου σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά και μία στις 11 Μαρτίου σε κάβα στην Καλλιθέα, καθώς έγιναν τέσσερις συλλήψεις από την ΕΛΑΣ.

Ads

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν ένας 37χρονος και ένας 40χρονος για την έκρηξη στο πρατήριο και στη συνέχεια ένας 39χρονος και ένας 35χρονος για την έκρηξη στην κάβα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, οι δύο πρώτοι συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί το 2011 και 2012 για συμμετοχή στο κύκλωμα «Εκβιαστών». Επιπλέον, φαίνεται ότι λειτουργούσαν υπό τις οδηγίες ποινικού.

Οι επιθέσεις φαίνεται ότι έγιναν μέσα στην προσπάθεια για τον έλεγχο στο πρατήριο του Πειραιά ανάμεσα σε δύο συμμορίες της Greek Mafia.

Ads

Μάλιστα, ο ένας από τους συλληφθέντες είναι γνωστός στην Ασφάλεια με παρελθόν, κυκλοφορούσε με τρία διαφορετικά προσωνύμια και αναλάμβανε κατά παραγγελία επιθέσεις.

Βίντεο ντοκουμέντα από τις επιθέσεις

Επιπλέον, βίντεο ντοκουμέντα έχουν δημοσιευθεί από τις δύο επιθέσεις.

Στην επίθεση του βενζινάδικου την ώρα της έκρηξης υπήρχε πελάτης που έβαζε καύσιμα στο αυτοκίνητο και φαίνεται να τρέχει να κρυφτεί.

Στην έκρηξη της κάβας διαφαίνεται μια μηχανή να πλησιάζει το σημείο, να κατεβαίνει ο συνεπιβάτης, να τοποθετεί τον δυναμίτη να βάζει φωτιά στο φυτίλι και να εξαφανίζεται.

Ο δράστης πήγε στο σημείο με τη μηχανή, συναντήθηκε με τον συνεργό του, άλλαξαν ρούχα, πήραν τη βόμβα από το αμάξι, πήγαν στη μηχανή και έβαλαν τη βόμβα στην κάβα. Στη συνέχεια, καθάρισαν τη μηχανή και την παράτησαν.