Αντιπαράθεση είχαν σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προ ημερησίας συζήτηση που ζήτησε ο δεύτερος για την Παιδεία, με τη συζήτηση να επεκτείνεται στο φλέγον ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών αλλά και της διαπλοκής.

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε ευθέως τη ΝΔ για σχέσεις με τη διαπλοκή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποφεύγει να τοποθετηθεί εκτενώς για το ζήτημα, αρκούμενος να πει σε υψηλό τόνο ότι ο πρωθυπουργός είναι απολογούμενος κι όχι κατήγορος για το θέμα αυτό, και στέφοντας την ομιλία του αποκλειστικά στο θέμα της Παιδείας.

«Δυστυχώς πλέον, το σκοτάδι της προπαγάνδας και της συκοφαντίας του παλιού πολιτικού συστήματος και των συστημικών Μέσων που στηρίζει απειλεί να καλύψει τα πάντα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να απειλούν να καλύψουν την χώρα στο σκοτάδι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τη συζήτηση στην Βουλή.

«Τώρα που βλέπετε ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές προχωρά κανονικά, κάνετε ό,τι μπορείτε για να τον απονομιμοποιήσετε», τόνισε, απευθυνόμενος στην ΝΔ, ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «σε αυτόν τον τόπο θα μάθουν όλοι και πρώτα απ’ όλα εσείς, ότι ο νόμος ισχύει για όλους».

Εξαπολύοντας πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε στη συνέχεια τη ΝΔ ότι έχει προστρέξει για να στηρίξει τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών και υπογράμμισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι διατεθειμένος να διεκδικήσει χαμηλότερα πλεονάσματα με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν απολύσεις, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους».

Ads

«Έχετε βγει στα κεραμίδια για να υπερασπιστείτε το πιο σκοτεινό δίκτυο εξουσία» είπε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι παρόλα αυτά η ΝΔ τολμάει να κουνάει το δάχτυλο στην Αριστερά για το ηθικό πλεονέκτημα. «Τολμούν να κουνούν το δάχτυλο τα κόμματα της Siemens, του Χριστοφοράκου, του Τσοχατζόπουλου, των υποκλοπών, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της παράγκας του ποδοσφαίρου», σημείωσε στη συνέχεια χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

• Φίλης: Το σχολείο είναι κοσμικό και ανεξίθρησκο

Απαντώντας στα πυρά Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «Δεν έρχεστε ως κατήγορος, απολογούμενος είστε για τα ζητήματα διαφάνειας και διαπλοκής». «Αφιερώσατε 20 λεπτά για να κάνετε γενικές αναφορές στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση. Μάλλον ο λογογράφος σας έμπλεξε τις ομιλίες, σας έδωσε μία ομιλία που κάνατε πριν από τρεις μήνες. Δεν ακούσατε τίποτα για τον Καλογρίτσα και για τα νέα τρίγωνα της διαπλοκής», επεσήμανε. Όπως είπε, η κοινωνία ενδιαφέρεται περισσότερο για τα σχολεία από το πώς θα αποκτήσει η κυβέρνηση πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης και κατέληξε με νόημα: «Δεν θα μπω στον πειρασμό να αποπροσανατολίσω την συζήτηση».

Ακόμη: