Την προσπάθεια μελών του Ρουβίκωνα να εισβάλουν, λίγο μετά τις 8 πρωί, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη λεωφόρο Κατεχάκη, σχολίασε ο Νίκος Τόσκας, ο οποίος, μιλώντας στο ραδιόφωνο news 247, χαρακτήρισε «λόγια του αέρα» τα περί ατιμωρησίας του Ρουβίκωνα και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψέματα».

Ads

Αναφερόμενος στη συλλογικότητα είπε ότι «κάνει ζημιά στην κυβέρνηση» και σημείωσε ότι «υπάρχει προβληματισμός για το αν κάνει προβοκατόρικες πράξεις. Το θέμα είναι ποιον ωφελούν. Όχι πάντως την κυβέρνηση» ανέφερε.

Ο κ. Τόσκας κάλεσε όποιον έχει πρόταση για νέο νομοθετικό πλαίσιο, να την καταθέσει και πρόσθεσε πως «αν αρχίσουμε να μιλάμε για ιδιώνυμα, περνάμε σε άλλες καταστάσεις».

Ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτέθηκε και στο Κίνημα Αλλαγής που ζητά συνεχώς την παραίτησή του λέγοντας πως ανακάλυψαν προβλήματα ασφάλειας στην Χαριλάου Τρικούπη μετά το 2015 ξεχνώντας τι γινόταν πριν. «Μαζί με το όνομά τους άλλαξαν και τον τρόπο που βλέπουν την πραγματικότητα» σχολίασε.

Ads

Σε ό,τι αφορά στις συλλήψεις και τη στάση της ΕΛΑΣ απέναντι στον Ρουβίκωνα ανέφερε ότι συνολικά έχουν γίνει 120 συλλήψεις μελών της συγκεκριμένης συλλογικότητας.

Ο Ν. Τόσκας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι «προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψέματα […] Την κανονικότητα μόνο ο ίδιος δεν τη βλέπει, τη βλέπουν οι τουρίστες που έρχονται κατά χιλιάδες», πρόσθεσε απαντώντας στο tweet με το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε το επεισόδιο με τα μέλη του Ρουβίκωνα.