Περίπου 20 μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» επιχείρησαν να εισβάλουν, λίγο μετά τις 8 πρωί, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Ads

Οι αστυνομικοί της φρουράς του υπουργείου απέτρεψαν την εισβολή, ενώ στο σημείο έσπευσε δύναμη των ΜΑΤ. Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα, μεταξύ άλλων, υπέρ του μέλους της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα. Όλα τα μέλη του Ρουβίκωνα έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια.

Ο «Ρουβίκωνας» σε ανάρτησή του, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται στη σημερινή ενέργειά του, ενώ, μεταξύ άλλων, καλεί τον κόσμο σε συγκέντρωση αύριο, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου δικάζονται μέλη του.

Η ανακοίνωση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Σήμερα το πρωί ομάδα 20 ατόμων επιχείρησε να εισέλθει στους χώρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω της κεντρικής εισόδου, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου.

Ads

Τα άτομα αποκλείστηκαν αμέσως από την φρουρά στην εξωτερική περίμετρο των εγκαταστάσεων, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, όπου έριξαν έντυπο υλικό «τρικάκια». Άπαντες προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.