Για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσαν οι Πολ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου το το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, λίγο πριν φτάσει στην Ουάσινγκτον για την εαρινή Σύνοδο του Ταμείου ο Τσακαλώτος, που αύριο θα συναντήσει την Κριστίν Λαγκάρντ.

Ads

Στο επίκεντρο της ενημέρωσης βρέθηκαν τα κόκκινα δάνεια, με πληγροφορίες να αναφέρουν ότι ο Πολ Τόμσεν, επανέλαβε ότι για την συμμετοχή του ΔΝΤ σ’ ένα τρίτο πρόγραμμα απαραίτητη προϋπόθεση παραμένει η δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Τσακαλώτος Vs Λαγκάρντ και λοιπών

Ο Έλληνας υπουργός Οικονικών μεταβαίνει σήμερα στην Ουάσινγκτον, όπου θα έχει σειρά επαφών πέραν της Λαγκάρντ, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ και τον Αμερικανό ομόλογο του Τζακ Λιου.

Ads

Στην Ουάσιγκτον αναμενόταν αργά χθες βράδυ και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Ο κ. Σταθάκης θα έχει σειρά επαφών με τους επικεφαλής τμημάτων του ΔΝΤ ενώ έχει στο πρόγραμμα του και συναντήσεις με στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας.