Κατά του επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα στρέφεται ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, μετά τις πρόσφατες αλλαγές και τη συρρίκνωσή της, με την αφαίρεση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Πληροφοριών και τη μεταφορά της στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο σύλλος ζητά την απομάκρυνση του Παναγιώτη Κοντολέοντα χαρακτηρίζοντάς τον «ανεπαρκή». 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Κοντολέων  – ιδιοκτήτης εταιρείας security – αποτελούσε προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ΕΥΠ. Μάλιστα τοποθετήθηκε επικεφαλής με φωτογραφική τροπολογία – σκάνδαλο αφού δεν πληρούσε τα τυπικά προσόντα, έχοντας μόνο ένα πτυχίο… μουσικών σπουδών.

Διαβάσε επίσης: Έκθετος ο Μητσοτάκης για τον διοικητή της ΕΥΠ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΕΥΠ σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τον Παναγιώτη Κοντολέοντα «ανεπαρκή» και καλεί τον πρωθυπουργό να τον απαλλάξει των καθηκόντων του. Υπενθυμίζει παράλληλα με νόημα, με ιδιαίτερη σημασία μάλιστα λόγω και της χρονικής συγκυρίας, ότι η ΕΥΠ είναι υπεύθυνη μεταξύ των άλλων για την Εθνική ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα. Καλεί τέλος την πολιτική ηγεσία να σταματήσει τα πειράματα αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ads

Η ανακοίνωση

image

Ραγκούσης: «Πρωτοφανής κρίση στην ΕΥΠ»

Το ζήτημα σχολίασε ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης που κάνει λόγο για «πρωτοφανή κρίση» στην ΕΥΠ. «Αυτές τις κρίσιμες εθνικά στιγμές, δεν έχει όρια η προσωπική πολιτική ευθύνη του κ.Μητσοτάκη για την πρωτοφανή κρίση που εξελίσσεται στο εσωτερικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Ο σύλλογος υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, απαιτεί από τον Πρωθυπουργό την αποπομπή του διοικητή της ΕΥΠ, κ. Κοντολέοντα λόγω ανεπάρκειας», τονίζει σε ανάρτηση του στο Facebook και προσθέτει: 

«Έναν διοικητή, που για να τον διορίσει στη συγκεκριμένη θέση ο κ.Μητσοτάκης, καταστρατήγησε κάθε αρχή αξιοκρατίας που είχε θεσπιστεί στο ελληνικό κράτος. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι εθνικό καθήκον άμεσα να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της, με ένα προσωπικό που πρέπει και να αποκατασταθεί αλλά και να παραμείνει αφοσιωμένο στα κρίσιμα καθήκοντά του». 

Πάντως η δυσαρέσκεια προς τον επικεφαλής της ΕΥΠ δεν είναι κάτι καινούργιο. Εδώ και καιρό στο εσωτερικό της Υπηρεσίας υπάρχουν συζητήσεις για τις ικανότητες του Παναγιώτη Κοντολέοντος και πολλοί έχουν κρούσει «σιωπηρά» τον κώδωνα του κινδύνου. Ο θόρυβος γύρω από τον «εκλεκτό» του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε ενταθεί μετά το χακάρισμα της σελίδας της ΕΥΠ, αλλά και άλλων κρατικών ιστοσελίδων και σελίδων των σωμάτων ασφαλείας, από Τούρκους χάκερ στα μέσα Ιανουαρίου, μια υπόθεση που εξέθεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας.