Για την ανυπαρξία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας στην επιλογή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Ads

«Μια απορία γεννιέται με όλες τις εξελίξεις με την Τουρκία … Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με τι ασχολείται;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης και σημειώνει: «Μέχρι και το νόμο άλλαξε ο Μητσοτάκης για να κάνει αρχηγό το συγκεκριμένο λόγω εμπειρίας λέει (σε ιδιωτική εταιρεία σεκιουριτυ) αλλά τζίφος η δουλειά ….».

Σημειώνεται πως εδώ και καιρό στο εσωτερικό της Υπηρεσίας υπάρχουν συζητήσεις για τις ικανότητες του Παναγιώτη Κοντολέοντος και πολλοί έχουν κρούσει «σιωπηρά» τον κώδωνα του κινδύνου. Ο θόρυβος γύρω από τον «εκλεκτό» του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε ενταθεί μετά το χακάρισμα της σελίδας της ΕΥΠ, αλλά και άλλων κρατικών ιστοσελίδων και σελίδων των σωμάτων ασφαλείας, από Τούρκους χάκερ στα μέσα Ιανουαρίου, μια υπόθεση που εξέθεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας. 

Ωστόσο στο «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης ΝΔ, τα ζητήματα των υπηρεσιών ασφαλείας αγγίζουν και το Μαξίμου και προσωπικά τον πρωθυπουργό, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια από τις πρώτες του αποφάσεις μετά την εκλογή του, έθεσε υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ ψηφίζοντας σχετικό νόμο.  Επιπλέον ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετηθεί στην ηγεσία της ΕΥΠ ο Παναγιώτης Κοντολέων, ιδιοκτήτης εταιρείας σεκιούριτι, ο οποίος δεν διέθετε τα τυπικά προσόντα και επιπλέον εκφράζονταν εξ αρχής ισχυρές επιφυλάξεις και για τις ικανότητές του για μια τόσο νευραλγική θέση. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με φωτογραφική τροπολογία – σκάνδαλο άλλαξε τον σχετικό νόμο ώστε να μπορεί να τον τοποθετήσει στην εν λόγω θέση. 

Ads

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook:

«ΠΕΡΙ ΠΕΤΑΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ»….

Μια απορία γεννιέται με όλες τις εξελίξεις με την Τουρκία … Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με τι ασχολείται;;;

  • Χαμπάρι για τη συμφωνία Τουρκίας Λιβυης για την ψευτοΑΟΖ τους!!
  • Χαμπάρι για την έξοδο του Ορουτς Ρέι σε Ελληνική ΑΟΖ (το πήρε ο καιρός είπαν)!!!
  • Χαμπάρι για το συνειδητό εκβιασμό του Ερντογαν που “σπρώχνει” χιλιάδες πρόσφυγες -μετανάστες στον Έβρο για να πιέσει ΕΕ και ΝΑΤΟ να τον στηρίξουν στο Ιντλιμπ που υπέστη ήττα και για να προσπαθήσει να προωθήσει τη “συνεκμετάλλευση” των κοιτασμάτων του φυσικού αερίου!!

Μέχρι και το νόμο άλλαξε ο Μητσοτάκης για να κάνει αρχηγό το συγκεκριμένο λόγω εμπειρίας λέει (σε ιδιωτική εταιρεία σεκιουριτυ) αλλά τζίφος η δουλειά …. Ένας Κοντολέων αλλά ούτε “άριστος” ούτε “λέων”»