Έκθετος είναι προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την φωτογραφική τροπολογία σκάνδαλο ώστε να τοποθετηθεί διοικητής της ΕΥΠ ο Παναγιώτης Κοντολέων, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας security και το βιογραφικό του περιορίζεται σε μουσικές σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Ads

Με μια νομοθετική εκτροπή, η κυβέρνηση ορίζει πλέον πως για να γίνει κάποιος διοικητής της ΕΥΠ δεν απαιτείται κάποιος πανεπιστημιακός τίτλος, αλλά αρκεί μια «δεκαετής απασχόληση», ώστε να μπορέσει να αναλάβει τη θέση ο «άριστος» και «αρεστός» του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε φροντίσει αμέσως μετά την εκλογή του να θέσει υπό τον έλεγχό του την ΕΥΠ. Αυτός είναι και ο πρώτος λόγος που η φωτογραφική διάταξη εκθέτει προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς είναι αυτός που έχει την εποπτεία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ο δεύτερος λόγος είναι πως ο ίδιος από το βήμα της Βουλής είχε διαβεβαιώσει ότι ο Παναγιώτης Κοντολέων διαθέτει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα και πως δεν θα χρειαστεί καμία αλλαγή στο νόμο. «Για το ζήτημα της ΕΥΠ δεν έχω να πω πολλά. Κανένα νόμο δεν θα αλλάξουμε», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Έκτοτε και παρά τις νέες ερωτήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για το «βιογραφικό» του κ. Κοντολέοντα, η κυβέρνηση σιώπησε. Τελικά είκοσι ημέρες μετά, με τροπολογία αλλάζει τον νόμο και επανακαθορίζει τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει κάποιος προκειμένου να τοποθετηθεί διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. 

Διαβάστε επίσης: