Ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην απόπειρα λαθροχειρίας στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, ισχυρίζεται μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο  γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.  

Ads

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, μέλος της ΔΑΚΕ προσπάθησε να ψηφίσει για λογαριασμό του γραμματέα οργανωτικού της ΝΔ. Ο ίδιος είχε ήδη ψηφίσει.  

Στο Συνέδριο επικράτησε ένταση και κλήθηκε η αστυνομία. Το μέλος της ΔΑΚΕ συνελήφθη με την αυτόφωρο διαδικασία. Ακολούθησε επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για το περιστατικό. 

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι τα εμπλεκόμενα στελέχη της στο περιστατικό υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους που έγιναν δεκτές. 

Ads

Ο Βασίλης Σπανάκης αναφέρει στο Facebook: 

«Έπειτα από διάσταση που πήρε γεγονός που συνέβη σήμερα στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, για το οποίο ουδεμία ανάμειξη είχα και το πληροφορήθηκα από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, για λόγους δεοντολογίας και προσωπικής αξιοπρέπειας έθεσα στην διάθεση του Προέδρου του κόμματος την παραίτησή μου από Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας. Θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα για να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη μου».