Διακινητές  που μετέφεραν 5 παράτυπους μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη, τους κρατούσαν όμηρους σε κοντέινερ, ζητώντας χρήματα από τους συγγενείς τους, προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Ads

Πρωταγωνίστες δύο Πακιστανοί διακινητές και θύματά ήταν συμπατριώτες τους, τους οποίους είχαν περάσει στην Ελλάδα παράνομα έναντι 2.500 για τον καθένα. Αφού πέρασαν τα σύνορα, οι δουλέμποροι μετέφεραν τους μετανάστες σε ένα κοντέινερ σε στάνη στον Πεντάλοφο, ζητώντας λύτρα 4.400 ευρώ από τους οικείους τους.

Πληροφορίες που έφτασαν στην ΕΛ.ΑΣ. οδήγησαν σε έφοδο στο σημείο. Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν ο 52χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης του ποιμνιοστασίου, όπως επίσης δύο εργαζόμενοι στην ίδια επιχείρηση, ένας 62χρονος ομογενής κι ένας 19χρονος Πακιστανός, που φαίνεται ότι γνώριζαν για την παράνομη κράτηση των αλλοδαπών.

Οι δυο φερόμενοι ως «πρωταγωνιστές» έχουν ταυτοποιηθεί αλλά παραμένουν ασύλληπτοι, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας συνελήφθη ο αδελφός ενός εκ των δύο που γνώριζε για την αρπαγή των ομοεθνών του.

Ads