Εφιαλτικό βράδυ έζησαν οι κάτοικοι της Κινέτας. Η περιοχή παραδόθηκε στις φλόγες από το πρωί της Δευτέρας με αποτέλεσμα να καεί μεγάλο μέρος του πευκοδάσους, να εκκενωθούν οικισμοί και να καούν σπίτια. Συνολικά από τα τρία καταστροφικά μέτωπα στην Αττική έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 50 άνθρωποι, μεταξύ τους πολλά παιδιά, ενώ τουλάχιστον 150 τραυματίστηκαν. 

Ads

Με το πρώτο φως της ημέρας η καταστροφή στο μέτωπο της Κινέτας αποκαλύπτεται. Η πυρκαγιά, ωστόσο, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ύφεση. Μεγάλο ενεργό μέτωπο δεν υπάρχει, όμως δεκάδες μικροεστίες φωτιάς συνεχίζουν να καίνε ενώ ισχυρές μονάδες πυρόσβεσης παραμένουν στην περιοχή. 

Το μέτωπο που κινήθηκε στην κορυφή των Γερανείων έχει περάσει από την άλλη πλευρά και κατευθύνεται προς τον οικισμό Καβελάρη. Οι άνεμοι έχουν κοπάσει και το έργο της κατάσβεσης είναι ευκολότερο. Από νωρίς το πρωί επιχειρούν τα εναέρια μέσα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν για να σβήσουν και τις μικρότερες εστίες. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν τώρα στην περιοχή ευνοούν την πυρόσβεση.

Ο στρατός έχει δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες και ο οικισμός Καβελάρη δεν απειλείται, στις φλόγες έχει παραδοθεί όμως το πευκοδάσος της περιοχής. 

Ads

image

Στο μεταξύ, χθες η καταστροφική πυρκαγιά μπήκε στους οικισμούς της Γαλήνης αλλά και στο Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2. Δεκάδες σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες. Κάποια κάηκαν ολοσχερώς ενώ άλλα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Οι κάτοικοι που έχουν μείνει άστεγοι με μέριμνα του Δήμου θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία στα Μέγαρα.

«Η καταστροφή είναι τεράστια στην περιοχή της Κινέτας. Κάηκαν σπίτια, ένα ξενοδοχείο και πολλά αυτοκίνητα. Η ζημιά έγινε στην άνω Κινέτα, δυστυχώς και εκεί έγινε η μεγάλη καταστροφή», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δήμου Μεγαρέων, Σταύρος Φωτίου. 

Διαβάστε επίσης: